Az első közös munka

Megrendezésre került, az első csapatépítő programunk. Egy nem mindennapi ötletet valósítottunk meg, a Győrújbaráti Autóbontó Kft. segítségével két autót bonthattunk szét közösen.

Mielőtt belekezdtünk volna a bontásba egy munkavédelmi oktatáson vettünk részt. A nagy létszám miatt három csapatot alkottunk, mindhárom csapatnak kijelöltünk egy mentort, aki figyelt arra, hogy mindenki kivegye a részét a feladatokból. Az első körben az egyik csapat az emelőn lévő autón munkálkodott, a legelső és legfontosabb feladatuk volt a szárazra fektetés, ami azt jelentette, hogy a gépjárműben lévő folyadékokat – olaj, fékolaj, üzemanyag, hűtővíz, stb. le kellett engedniük. A másik két csapat egy kinti régiséget kezdett darabjaira szedni. Először egy ajtót sikerült leszedni a helyéről, majd szépen lassan az ülések és más egyéb dolgok kerültek az autó mellé.


Galéria »Csapatépítés »Autóbontó

Egy óra és egy kis szünet után a csapatok helyet cserélve folytatták a munkát. Az ART tagjai között vannak olyanok is, akik nincsenek tisztában egy autó minden alkatrészével, így voltak olyanok, akik életükben először látták valamelyik alkatrészt.

Nagy segítség volt az is, hogy olyan szerszámokkal dolgozhattunk, amelyekre az elkövetkezendő időben is szükségünk lesz.  A bontással jól haladtunk, így az időnkbe még belefért, hogy utolsó lépésként félbevágjuk az egyik, már darabjaira szedett autót. A gyors munka azt bizonyítja, hogy a csapat jól tudott együttműködni, ami ennek a programnak a legfőbb célja volt. Emellett szerettük volna azt is elérni, hogy mindenki egy kicsit összepiszkolja magát, úgy ahogy az autónk összeszerelésénél is fogja. Elmondható, hogy ezt a célunkat elértük, reméljük a jövőbeli terveinket is ilyen hatékonyan tudjuk majd megvalósítani. Egy csapattársam szavaival élve: „Úgy éreztük magunkat, mint a gyerekek Disneyland-ben.”

A Győrújbaráti Autóbontó Kft-nek ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget és a segítséget!

Eredményeink

2015 Formula Student Hungary            
11.hely
2015 Formula Student Czech Republic    
5.hely   ( Fuel Efficiency Winner )
2015 Formula Student Italy                
13.hely


2014 Formula Student Russia                
1. hely
2014 Formula Student Hungary            
14.hely
 

Főszponzorunk

Szponzoraink