A versenyző csapatok a világ minden pontjáról érkező, felsőoktatásban tanuló hallgatókból állnak. A részvétel nem csak a mérnökhallgatók számára lehetséges, hiszen a feladat összetettségéből adódóan más szakismeretre is szükség van (pl. közgazdasági, marketing, jogi területek), hogy a csapat minden területen megfeleljen.

A verseny célja, hogy a hallgatók az elméleti ismereteket gyakorlatban is alkalmazni tudják. A tervezés, a gyártás és a gazdasági megvalósítás során megkövetelt csapatmunka, a határidők betartása illetve a projektmenedzsment mind olyan fontos tapasztalatokat adnak a fiatal mérnököknek, a gazdasági illetve jogi területről érkező hallgatóknak, mely rendkívül hasznos gyakorlati ismeretekkel egészítik ki az iskolák elméleti képzését. Emellett rengeteg élménnyel gazdagodnak a versenyek során.

Az első megmérettetés 1981-ben az USA-ban került megrendezésre. Jelenleg számos kontinensen rendeznek versenyeket.

Európában 2011-ben 7 helyszínen rendeznek versenyeket. Az angliai Silverstone-ban, a németországi Hockenheimben, Ausztriában Melkben, az olasz Firoranóban, az oroszországi Moszkvában, a spanyol Catalunyában, illetve Magyarországon, a Győr-Gönyűi Kikötőben. Mindegyik esemény egy-egy állomása az összetett világbajnokságnak.

Bővebb információ: http://fshungary.hu

Eredményeink

2015 Formula Student Hungary            
11.hely
2015 Formula Student Czech Republic    
5.hely   ( Fuel Efficiency Winner )
2015 Formula Student Italy                
13.hely


2014 Formula Student Russia                
1. hely
2014 Formula Student Hungary            
14.hely
 

Főszponzorunk

Szponzoraink